Onze vloeren

DE VLOER DIE BIJ JE PAST

Voor een werkvloer gelden vaak specifieke eisen. Als gebruiker wil je dat hij er lang mooi uitziet. Ook is het belangrijk dat hij makkelijk schoon te maken is. Maar een werkvloer moet ook praktisch zijn. Bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om meubels, materialen of machines snel te verplaatsen. Bij Dormi houden we hier rekening mee in ons advies en bij het leggen van de vloer. Zo blijft je nieuwe vloer lang mooi. Ook na jarenlang intensief gebruik.

 

ZAKELIJK PARTICULIER

Mortelvloer

De mortelvloer heeft verschillende eigenschappen die hem geschikt maken voor zakelijk gebruik. Zo is dit type vloer zuur- en chemicaliën bestendig. Dat maakt mortel ideaal voor industriële toepassingen, zoals in garages, drukkerijen, werkplaatsen en in de voedingsmiddelenindustrie.

Daarnaast heeft de mortelvloer een gesloten en stroef oppervlak. We leggen de vloer naadloos. Dat maakt hem eenvoudig te reinigen.

Daarom is deze vloer ook geschikt voor representatieve ruimtes zoals in winkels, showrooms, horecabedrijven en ziekenhuizen

De mortelvloer is verkrijgbaar is een groot aantal mengkleuren. Aanpassen op de stijl van het bedrijf of de woning is daarom eenvoudig. Ook mooi: kies voor verschillende kleuren en maak een decoratieve vlakverdeling. Eenheid te creëren? Laat ook de plinten of wanden afwerken met mortel.

mortel-zak-zoom

Coating Vloer

De coatingvloer is een moderne, industriële vloer. Ze liggen vaak bij bedrijven in de industriële sector, maar ook in kantoren, winkels en woonhuizen komen ze goed tot hun recht. Qua afwerking zijn de mogelijkheden groot. Coatingvloeren zijn in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Voor een gemêleerd effect kun je ervoor kiezen om flakes toe te voegen. Met het aflakken bepaal je de uiteindelijke uitstraling: glanzend, zijdeglans of mat. Ook praktisch kan de aflak verschil maken, door te kiezen voor glad of antislip.

Coatingvloeren zijn te vergelijken met gietvloeren. Het belangrijkste verschil is dat de coatingvloer dunner is. Bovendien is dit type vloer uit te voeren met epoxy (harde vloer) of een polyurethaan coating (hard elastische vloer). Andere opties zijn om de vloer in te strooien met kwartszand of mandurax. Dit creëert een sterke tussenlaag die de vloer nog slijtvaster maakt.

coating-zak-zoom

troffelvloer

De troffelvloer is een hele sterke vloer die slag-, stoot- en slijtvast is. Dat maakt dit type vloer perfect voor plekken die elke dag een zware belasting te verduren krijgen. Denk aan de industrie, de agrarische sector of andere zakelijke toepassingen. 

Troffelvloeren zijn opgebouwd uit drie componenten: een oplosmiddelvrije troffelmassa van epoxy, minerale vulstof en naturel kwartszand in een speciale korrelgradatie. Voor de afwerking kun je kiezen voor een seallaag op basis van epoxy of polyurethaan. Hier adviseren we je graag over.

troffel-zoom

Epoxy Gietvloer

De epoxy gietvloer heeft sterke eigenschappen die ideaal zijn voor de industrie. Ze zijn vloeistofdicht en dankzij de gemiddelde dikte van ongeveer 2 millimeter ook zeer slag- en stootvast. Qua uitstraling zijn er diverse mogelijkheden. Een betonlook komt vaak voor, maar ook instrooien met flakes is mogelijk.

Van zichzelf heeft de epoxy gietvloer een glanzend uiterlijk. Dit kunnen we echter aanpassen door hem mat of zijdeglans af te lakken. Ook praktisch kan de lak verschil maken, door te kiezen voor glad of antislip. Houd er rekening mee dat de epoxy gietvloer op den duur vergeelt. Daarom is dit type vloer minder geschikt voor woningen. Een alternatief is de P.U. gietvloer. 

giet-zak-zoom 

Siergrindvloer

De siergrindvloer bestaat uit gewassen, gedroogd en op maat gezeefd siergrind. Al jarenlang komt dit type vloer voor in kantoren en woningen. Een belangrijke reden om te kiezen voor siergrind is dat het bijzonder makkelijk in het onderhoud is. Door de vloer af te werken met een transparante toplaag, bescherm je hem bovendien nog beter tegen slijtage en vuil.

De uitstraling van een siergrindvloer wordt grotendeels bepaald door de keuze voor het type grind. Siergrind is leverbaar is verschillende kleuren en korrelgrootten.

siergrind-zoom